Strani

7. sep. 2010

THE ITALIAN WAY part 1.

sportmax, blauer, tom binns earings, fixdesign, benetton, guess, asos bag, valentino shoes, ysl sunglasess

Nasvet; ko ste malček potrti, ni boljšega kot načrtovanje nove garderobe(dajte si duška, na papirju je vse zastonj) in mamine palačinke s smetano in orehi. Ker sem bila v soboto v Trstu, pa je šla moja včerajšnja inspiracija v italijansko smer, ki mi je precej blizu. Še vedno menim, da gre Italijanom dobro od rok (in denarnic). Pay attention:

1. dober kos jeansa. Menim, da je vsa ideja "osnovnih kosov" pravzaprav italijanska; gre za čiste linije, dobro barvno usklajenost (osnovnih barv modre, bele, krem, sive, črne itd.) in KVALITETTO!*
2. kombinacija je primerna in nosljiva od jutra do večera. Jeans+t-shirt+enobarvna majica ali tanek pulover, obuvalo balerinke, zvečer visoke pete. Včasih pretiravajo le z nakitom, vendar imajo vsi kosi močno simbolno vrednost.
3. Očala. Vedno in povsod.
4. Torbica. Pogosto Vuitton, najbrž ste opazili. Če si ga že privoščite, potem vsaj naj ne bo Speedy ali Neverfull, ali pa tvegate, da boste v lokalu videle še deset primerkov.**

Pa še nekaj je. Lahko se oblečete zelo enostavno, vendar nikoli ne boste kot skupina deklet, ki zelo nonšalatno srka aperolspritz, če ne boste imele perfektno umitih in zlikanih las (Italijanke so obsedene s svojimi lasmi), dobrega nevidnega pudra in eyelinerja ter parfuma, ki tako zelo posebno diši le na vaši koži. Zato je včasih neverjetno, vendar delujejo punce zrihtane tudi s spodnjim delom trenirke in telovadnimi copati, zgoraj pa nosijo ozko usnjeno jakno, temna očala in čelado pod roko.
*Mogoče jih imamo za "šminkerje" vendar ne brez razloga. Modo in trende dihajo že od malega, seveda pretiravajo s tem, da imajo v omari samo znamke, vendar skoraj drugače ne gre:)
** Če pa me že vprašate, bi med Vuittonomi torbicami izbrala Solar(Mahina). 

style.it, asos.com 

p.s. QUESTO POST E' DEDICATO ALLE MIE AMICHE ITALIANE. SIETE BELLEEEEE xxx

2 komentarja:

duckalicious pravi ...

ta mahina še gre, ampak speedy pa una cekarjasta, ojojoj :S

Ideja pravi ...

Dobra objava! Všeč mi je tvoj način pisanja... kratko in jedrnato!