Strani

22. jun. 2011

WEEKEND

Potovanje je trajalo od Sežane do Ljubljane na delo in nazaj, s tramvajem do Trsta in z vlakom do tistega mesta. Nekomu bi se zdelo to nekaj nepopisno kompliciranega, mene pa je zbudilo. Na avtobusu sem klepetala s prijazno gospo, ki se je vikend namenila preživeti nekje na Primorskem in je med vožnjo pisala sporočilca svojim vnukom, da jih ne bi slučajno skrbelo, ko je tako na hitro pobegnila. Vožnjo s tramvajem sem delila med drugim z malim fantkom in njegovim očetom; mali se je zelo nesramežljivo usedel poleg mene in z dvignjenimi pestmi v italijanščini vpil:"Daaaaa, pripravite seeee, čaka nas razburljiva vožnjaaaaa...", medtem, ko je njegov ata potrpežljivo vzdignil oči k stropu in pripomnil, da bo najbrž res razburljiva in zagotovo ne tiha.
V Trstu sem si nabrala potrebno opremo(karto in modne revije) in si naročila kavo; ravno sem jo dvignila k ustnicam, ko sta v bar vstopila fant in punca. Kakemu italijanskemu paparazzu bi se na mojem mestu zmešalo, oba sta namreč pred leti sodelovala v italijanskem Big brotherju, ona čudovita Slovenka iz mojih koncev, on še lepši modrooki simpatičen Italijan. V oddaji sta se zaljubila in kar smešno vesela sem bila, da sta še vedno skupaj, tako pristna in zaljubljena. Kar nista se mogla nagledati eden drugega(hvala bogu, ker bi drugače najbrž opazila, da strmim vanju).
V Firencah sem se v dobri družbi sprehodila skozi mesto, se del poti peljala v natrpanem avtobusu in pojedla nekaj nezdrave hrane. V nedeljo sem se pustila voditi, vem samo, da je vlak šel nekam mimo Pise in potem je bilo morje, čudovito, spenjeno belo-zeleno, plaža polna, a ne prenatrpana, veter, zaradi katerega sem pozabila na sončno kremo in on, s katerim je vse bolj živo in zabavno. Do osmih na belem pesku, potem kava in schiacciata z mocarelo in pršutom v bližnjem baru in bila sem najsrečnejši otrok na svetu. 
Ma cosa vuoi piu' dalla vita?

Note: to najbrž zveni kot pravljica, a vseeno vam polagam na srce-tudi, ko se boste imeli tako zelo fajn, ne pozabite na sončno kremo. Sunite jo sosedu na plaži, ko si gre po sladoled, kaj jaz vem, samo ne pozabite na kremo!:)

all photos by CL(blog HERE)

3 komentarji:

Teta Bina pravi ...

waw..kakšne lepe poletne fotke ♥

L I D A pravi ...

hvala:)

Nika pravi ...

Res je napisano kot pravljica :) In tudi pot izgleda zakomplicirano, je pa res, da se za taka vikend potovanja splača potruditi.