Strani

16. nov. 2010

CAOS CALMO

Pustimo ob strani čustvene izlive in filmsko glasbo. Ravno sem se vrnila v mirni kaos (oksimoron, vem) mestnega življenja in že mi je pošten prehlad spodsekal noge. Med ponedeljkovim tekanjem po trgovinah, vsa prešvicana in z rdečim nosom, najbrž nisem naredila najbolj modnega vtisa. Je pa (izvirno) stiliranje težje, kot se zdi na prvi pogled. In da bi v prvih korakih udejstvovanja v modnem svetu resnično uživala, moraš nekatere stvari odmisliti(npr. kritike :).
Intermezzo; rada bi poudarila, da tale blog nikdar ni bil mišljen kot kraj, kjer bi udrihala čez kogarkoli, vedno sem za konstruktivno kritiko, ampak ne na silo. Predvsem želim, da ne bi bilo moje pisanje o modi (ali čemerkoli drugem) preveč resno. So blogerji, ki so na tem področju dosti bolj podkovani in pišejo tako, da ti dajo misliti. Jaz skušam vedno stvari prikazati in nanje gledati z malo (samo)ironije. Vedno me je vleklo v vode modnega sveta, vendar se zaradi tega še nimam za strokovnjakinjo, kje pa, še nikdar se nisem nikomur predstavila kot stilistka(pa tudi pri besedi blogerka se mi ustnice malo zavihajo navzgor):) Cenim pa vsakakršnjo (modno) izkušnjo, rada jo predebatiram, rada iz nje izvlečem pozitivno in to je to. Če me kdo karkoli pametnega nauči ali mi da konstruktiven nasvet, ga z veseljem sprejmem, če pa obstajata dve stvari, ki ju ne prenesem, sta to pokroviteljstvo in pretiran attitude.
Ampak to ni bilo bistvo današnjega posta. Hotela sem omeniti, da kljub oboževanju nekaterih posebnih modnih kosov, se sama pri ustvarjanju garderobe naslanjam predvsem na znamke in bloge, ki gradijo na zelo osnovnih kosih, ki niso nujno modni. Recesija pač dela svoje; tudi pri shoppingu je treba biti previden in misliti vnaprej:) 
Vse punce s severa, s svojimi čudoviti lasmi, nikoni in spalnicami s krasno svetlobo, so tako kul. Če ne bi bilo blogerk, nikdar ne bi vedela za Acne in nikdar se ne bi zagledala v zadnji par nizkih škornjev, podobnih modelu pistol(dobila sem jih za 9 evrov, juhu). Oprezam za vsemi znamkami, revijami in blogi, ki ti znajo prikazati par podobnih izgledov. Ker se tako naučiš misliti, s katerimi kosi lahko narediš petnajst kombinacij. Modern minimalism z dodatkom osebnosti-k temu stremim vsaj v zadnjem času. 

in p.s. Komaj čakam četrtkovo Elle modno revijo. Zaenkrat, splošno gledano, zelo uživam.
p.p.s. vmes sem morala vriniti tudi par interierjev s podobno filozofijo:)




items: jacket stella mccartney, skirt vionnet, everything else reiss
nyheter24.se/modette/, carolines mode, trendenser.se/2010/, emmas.blogg.se/

5 komentarjev:

Eva Gratia Plena pravi ...

AAA Ravno vceraj sem bla na tem (na blagajni) da kupim tisti Topshop siv pulover in se premislila ker je res drag za studentski bađet, in kupla rdeč mini instead. Veš kako je mehek in elastičen in comfy in cosy...cak kdo ma ze rojstni dan januarja? hmmm :)) xxx

Eva Gratia Plena pravi ...

ok, aneks k prejsnjem komentarju...
come to think of it, tebe poznam in topshop nima kaj delat na tvojem blogu, mrs.bruni, no tale pulover, predzadnji v spodnji vrsti obstaja kopiran v Topshopu.and i like it. Tolk dobro je skopiran da sem v entuziazmu res mislila da je to ta. oh dear!

Eva Gratia Plena pravi ...

še nekaj
večna resnica (copyright by me)
''Radikalen in neargumentiran minimalizem v arhitekturi je izgovor za pomanjkanje domisljije.'' Slišiš Perica? Belo!

No, sicer pa pokroviteljstvo in attitude vedno izhajata iz obcutka ogrozenosti in manjvrednosti z namenom ustvarjanja teh obcutkov v nasprotniku. Ali pa iz gole neotesanosti in neprofesionalnosti. In ja, sej ves da je mene tudi razp***il... ah well

L I D A pravi ...

no no, tud s topshopom sem zadovoljna no :)
kaj pa moji čevlji za 9 evrov?? :)
strinjam se s tistim o minimalizmu v arhitekturi...v modi pa mi paše. ampak samo kot osnova. madonca, sej sem zadnjič pisala o mcqueenu:))

EM pravi ...

mormo en VV spet narest. grem pospravit omaro, in verjemi da bo VELIK za givaway...ja, cevlje za 9€ najprej pokazi ;) xx