Strani

28. feb. 2011

WHERE THERE'S SMOKE




Do otvoritve VV manjka le še kak dan, a že priprave nanj so bile več kot zanimive. Nina in Eva vedno pripravita pravi šov in interno modno revijo, in ob splošnem krohotanju nam uspe skombinirati skoraj vsak kos oblačila, pa naj bo še tako poseben. V skladišču Gvanta se najde resnično vse in z novo pošiljko bo na voljo skoraj 1000(!) kosov, med njimi tanki puloverji v barvah sladoleda, plisirana krila(letos bom a Chloe girl), številne bleščičaste eighties majčke, srajčke s tako zelo modnimi pikami, moške srajce v vseh možnih enobarvnih odtenkih, nekaj luštnih oblekic, pustni kostumi, obleke, ki se jih lahko uvrsti le med pustne kostume in nekaj tako zelo bizarnih kosov, da bodo zagotovo na ogled (don't even get me started...). Eva si je že prisvojila usnjeno mini krilo, Nina je navlekla nase nekaj oblek, za katere že ve, kako jih bo prikrojila in jaz sem si izbrala bež plisirano krilo(to krasno potrjuje Ninino razlago naših popolnoma različnih modnih karakterjev). Luštno bo.
Naslednji stik s preteklostjo se je zgodil v obliki manjše nesreče, ki se je še dobro končala(v zvezi z ognjem), tako, da se je ob čiščenju in vnosu nove energije moralo prezračiti omare. Postopek še ni končan, a vintage je bil vseeno prisoten-v obliki prababičine torbice, ki je sicer preveč vintage, da bi bila uporabna, a je ob moji romantični navezanosti na preteklost pomenila nekaj posebnega, z vso malo vsebino vred.
In potem je bila še obletnica srednje šole. Nekateri so se poročili, drugi imajo otroke, nekateri so že pri doktoratu in vendar-sploh se nismo tako zelo spremenili. Sicer je malo nejasno, ali nekdo ob "ti se pa sploh nisi spremenil(a)" stavku misli na kompliment ali ne, no, kakorkoli, jaz vzamem kot kompliment (spremenilo se je zagotovo to, da smo vljudno in mirno pojedli zelo dobro večerjo in na koncu nihče ni ležal pod mizo. Mogoče pa to pomeni, da smo odrasli:)
Ci e' voluto il talento, per riuscire ad invecchiare, senza diventare adulti*.

* Potrebuješ talent za to, da se postaraš brez, da bi odrasel(La canzone dei vecchi amanti).

19. feb. 2011

I WILL NOT FAINT

carrie&the russian/oscar de la renta spring 2004



Končno! Še ena spomladanska poroka in še ena možnost, da končno spravim nase nekaj podobnega temu-čeprav razmišljam o lepi globoki temno modri barvi, spodaj pa nude peep toe salonarji. Pa še enega plus one za zraven. Obljubim, da ne bom omedlela, če bo vse skupaj preveč romantično! I am very romance-tolerant.

18. feb. 2011

LOVE KNOT














Čeprav so rože skoraj klišejsko darilo, jih v resnici še premalo podarjamo. Za mamin rojstni dan ponavadi pride k nam pride pomlad in od včeraj vsa hiša diši...
Prstanček na sliki v resnici ni v nobeni povezavi z rožami, vendar me je včeraj razveselilo, ko sem videla, da je skoraj dvanajstletni prstan, ki mi paše le še na mezinček, glavni akter čudovite znamke za nakit FINN(love knot collection), le da je bil moj prstan neprimerno cenejši. Somebody send me the earrings please.

15. feb. 2011

FREE FALLIN'

Trenutno ne pišem(najbrž ste opazili:). Tudi analiziram ne. Ker sem mirna, osredotočena, niti pesimistka niti optimistka, enostavno plujem, če se lahko tako izrazim. Saj ne rečem, vedno je nekaj. Obisk, ki se ga nisi več nadejal, pa te pozitivno preseneti, novica, ki te užalosti, načrti, ki te navdušijo; a hkrati so stvari mirne in verjemite mi, nič se mi jih ne mudi pretresti, ker mi trenutno taka klima ustreza. Navdih bo prišel, ko ga bom najmanj pričakovala, do takrat pa bom mirno srkala kavo in poslušala Mayerja ali že stokrat preposlušano La canzone dei vecchi amanti(v italijanščini in francosčini). Živim za trenutek, čeprav sem še pred enim mesecem upala na stotine sprememb. In so, povsod naokoli, le v meni ne, zaenkrat. Ampak sem se pomirila s tem, ker mi oseka ustreza. Počasi počasi se bom prebudila v pomlad, kot vreme, dva koraka naprej, enega nazaj.

p.s. do takrat pokukajte na TOLE spletno stran, čeprav je zaenkrat še nedonošenček:)

1. feb. 2011

THE JOYS OF VIRTUAL SHOPPING/THE 365 PROJECT

Oh, radosti internetnega shoppinga...Prvi preizkus sem opravila pozno, šele pred nekaj meseci, ko nisem več zdržala in sem prekinila shopping abstinenco z nakupom torbe na asos.com. Od takrat se mi pod zaznamki pridno nabirajo naslovi in zdaj jih je dovolj, da lahko zapravim popoldan ob vzdihovanju-čeprav imam še vedno rada sprehod po določenih nakupovalnih ulicah, ki se konča s kavo in vrečko ob nogah, v katero vsake toliko navdušeno poškiliš.
In potem sem, pri vsem, kar ponuja internetno vesolje, odkrila wishpot.com. In zdaj ni treba nabirati slikic v mapi zaželjeno in zaznamkov, ki te popeljejo do torbice, ki si jo bom (mogoče) kupila čez nekaj mesecev na razprodaji. V zgornjem levem kotu se mi od včeraj sveti zeleni gumbek, na katerega pritisnem vsakič, ko najdem tisto stvar in seznam se mi samodejno ustvarja na mojem uporabniškem računu. Saj vem, še več gesel in prijavljanja ampak dejansko se mi zdi to fajn ideja. Zabavno. Na njihovi strani si lahko ustvariš vse vrste seznamov-gre za virtualno knjigo želja. Poskusite. Včasih se počutiš fajn že samo s tem, da si predstavljaš, kaj bi si lahko kupil.

In s čim si bom nekaj dejansko privoščila? Pri vsej tej recesiji si je težko privoščiti kaj posebnega in ob vsem ne imeti slabe vesti. Zato sem s prvim januarjem začela z mini projektom enevronadan, s katerim bom decembra imela (vsaj) 365 evrov več na računu. In potem si bom brez slabe vesti in razlaganja nekaj kupila. Samo za dušo, nekaj, česar ne rabim, ampak si želim. 32 evrov zaenkrat mogoče zveni osamljeno, pa kaj, kar naj čakajo tam, na računu. Kdo ve, za kaj mi bodo konec leta prišli prav:)
tečaj francoščine na inštitutu charles nodier(360/420 e); ge' kartell viseča luč za mojo spalnico(prib. 350 e); 
d. delettrez prstan secret hands(400 e na luisaviaroma.com);miu miu salonarji (360 e na net-a-porter.com), mulberry denarnica(300 e na mywardrobe.com)