Strani

27. sep. 2010

TO LOVE RAIN, YOU NEED...

a) a perfect umbrella(check)
b) a coat in a happy colour(check)
c) boots(still looking)
d) lots of patience and good mood(requires some effort...)

via net-a-porter

25. sep. 2010

HANGING BY A MOMENT

LISTENING: Lifehouse(I own a cd from about 10 years ago and I still know by heart every single song...I'm in a such teenager mood right now haha).

READING: Istanbul (Orhan Pamuk); Imperium (Robert Harris); my old diaries ; Vogue Italia

LOVE: the fact that the universe somehow manages to find a way to send you brand new Dolce&Gabbana wedges, exactly your size and perfect for this time of year.

HATE: obsessing over the same things.

PROJECTS: diploma! find a way to make some money. to spend it on a trip because I need to sit on a train and go somewhere. anywhere. sit outside everytime the sun shines, even for ten minutes.

QUOTES: 
After all these years I see that I was mistaken about Eve in the beginning; it is better to live outside the Garden with her, than inside it without her.
M. Twain
(do we agree ... or not?)



wearing: Zara belt and cardigan, H&M leggings, 
Hookipa shoes and A. Alaia skirt(old photo).

19. sep. 2010

NEW ARRIVALS

bag asos
shoes hookipa

 Tihožitje po mojem okusu...:)

THE EASY WAY OUT


Ker ste najbrž bombardirane z novimi trendi in svežimi novicami iz londonskega tedna mode, objavljam samo fotografije zelo spremenljivega, hkrati pa vedno prisotnega trenda, prav zato, ker menim, da gre pri blogih, modnih revijah etc. pravzaprav prevod nenosljivosti v nosljivost. Saj vam je jasno že po slikcah-JEANS, TOP, JAKNA, ACCESSORIES. Od klasičnega kroja do skinny jeansa, do boyfriend jeansa(pri nas ta trend ni bil tako očiten, verjamem pa da še ni za stran vrečt:) in počasi proti wide-leg kroju (foto 7). Perfektno za jesen. Bel top ali zanimiva t-shirt, blazer in modni dodatki, ki so prisotni, vendar NE PADEJO TAKOJ V OČI! Bistvo, drage dame, je v skladnosti. Ne gre se za to, da so čevlji in torbica v kompletu, naj pa usnje torbice, na primer, paše na pas. Naj gre za določeno barvno lestvico(od beige do nežne roza) ali preizkušen trend (temni jeans+rjavo usnje). Pa pazite na proporce(menim, da bf jeans bolje izgleda na visoke pete in ozko jakno). Če pa želite biti oblečene prav po zadnji modi, potem se osredotočite na zadnje tri slikice-jeans, jeans in kamelja barva. Nič lažjega...


foto: style.it, style.com, elle it sett., marie claire it sett., the sartorialist, denny rose lookbook(old), chiara from theblondsalad(foto 8), telva.com (foto 5,6)

14. sep. 2010

THE GOOD MORROW


 I wonder by my troth, what thou and I
Did, 'till we loved? Were we not wean'd till then?
But suckn'd on country pleasures, childlishly?
Or snorted we in the Seven Sleeper's den?
'Twas so; but this, all pleasures fancies be;
If ever any beauty I did see
Which I desired, and got, 'twas but a dream of thee.

And now good morrow to our waking souls,
Which watch not one another out of fear;
For love all love of other sights controls
And makes one little room an everywhere.
Let sea discoverers to new worlds have gone,
Let maps to other, worlds on worlds have shown;
Let us possess one world; each hath one, and is one.

My face in thine eye, thine in mine appears,
And true plain hearts do in the faces rest;
Where can we find to better hemispheres
Without sharp north, without declining west?
Whatever dies, was not mix'd equally;
If our two loves be one, or thou and I
Love so alike, than none can slacken, none can die.

John Donne

Saj ne da bi bila v kakšnem izjemno romantičnem razpoloženju, le na film Tristan in Isolda sem slučajno naletela med zdolgočaseno menjavo kanalov na tv-ju...In ta je poezija je čudovita.(Vendar težko verjamem, da bo vaš dragi navdušen, če jo boste zrecitirale po sexy-time-u:)
Nasvet: Raje mu ponudite sendvič:))).*

*Poezija je menda tipa AUBADE, če vas zanima, kaj to pomeni, kliknite TUKAJ.
I found this poem here.
Photo by CL

13. sep. 2010

RAYS

vintage jeans shirt
max&co pants
pimko t-shirt
fred perry shoes

Popoldanska svetloba v eni od spalnic je čudovita...kaj pa vi nosite doma?
I love the late afternoon light in one of the rooms...what do you wear at home?

p.s. I need to do something with my hair.

7. sep. 2010

THE ITALIAN WAY part 1.

sportmax, blauer, tom binns earings, fixdesign, benetton, guess, asos bag, valentino shoes, ysl sunglasess

Nasvet; ko ste malček potrti, ni boljšega kot načrtovanje nove garderobe(dajte si duška, na papirju je vse zastonj) in mamine palačinke s smetano in orehi. Ker sem bila v soboto v Trstu, pa je šla moja včerajšnja inspiracija v italijansko smer, ki mi je precej blizu. Še vedno menim, da gre Italijanom dobro od rok (in denarnic). Pay attention:

1. dober kos jeansa. Menim, da je vsa ideja "osnovnih kosov" pravzaprav italijanska; gre za čiste linije, dobro barvno usklajenost (osnovnih barv modre, bele, krem, sive, črne itd.) in KVALITETTO!*
2. kombinacija je primerna in nosljiva od jutra do večera. Jeans+t-shirt+enobarvna majica ali tanek pulover, obuvalo balerinke, zvečer visoke pete. Včasih pretiravajo le z nakitom, vendar imajo vsi kosi močno simbolno vrednost.
3. Očala. Vedno in povsod.
4. Torbica. Pogosto Vuitton, najbrž ste opazili. Če si ga že privoščite, potem vsaj naj ne bo Speedy ali Neverfull, ali pa tvegate, da boste v lokalu videle še deset primerkov.**

Pa še nekaj je. Lahko se oblečete zelo enostavno, vendar nikoli ne boste kot skupina deklet, ki zelo nonšalatno srka aperolspritz, če ne boste imele perfektno umitih in zlikanih las (Italijanke so obsedene s svojimi lasmi), dobrega nevidnega pudra in eyelinerja ter parfuma, ki tako zelo posebno diši le na vaši koži. Zato je včasih neverjetno, vendar delujejo punce zrihtane tudi s spodnjim delom trenirke in telovadnimi copati, zgoraj pa nosijo ozko usnjeno jakno, temna očala in čelado pod roko.
*Mogoče jih imamo za "šminkerje" vendar ne brez razloga. Modo in trende dihajo že od malega, seveda pretiravajo s tem, da imajo v omari samo znamke, vendar skoraj drugače ne gre:)
** Če pa me že vprašate, bi med Vuittonomi torbicami izbrala Solar(Mahina). 

style.it, asos.com 

p.s. QUESTO POST E' DEDICATO ALLE MIE AMICHE ITALIANE. SIETE BELLEEEEE xxx

4. sep. 2010

IN THE MIRROR


Priznam, da sem ena tistih, čeprav sem do sedaj to dobro skrivala. Ena tistih blogerk, ki se med pospravljanjem omare/medtem, ko čaka na prijatelje/ko kupi novo obleko, včasih tudi fotografira-ojoj-v ogledalo. Pa s flashom, shame on me. In ko sem danes, med semptemberskim čisčenjem namizja, naletela na celo mapico takih dokazov, sem se pogumno odločila, da jih bom nekaj objavila. Preden jih zbrišem. Da bodo vsaj za spomin, kaj sem dala nase, pa čeprav v obliki neprevečdobre fotografije. Ker se v nasprotju z mnogimi fantastičnimi blogerkami težko pripravim do fotošutinga, ker sploh nimam tistega "stojalca" za fotoaparat, niti super dobrega fotografa, ki je hkrati(kako priročno) tudi moj fant. 
p.s. Kljub temu bom z blogom vztrajala vsaj do takrat, ko bom lahko nekajkrat zaporedoma objavila dobre fotografije dobrih outfitov in vsaj povprečno dobrega poziranja:)